Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Vištienos sultinio – 700ml
- Kario prieskonių – 1 arbatinis šauktštelis
- Gvazdikėlių – 0.2 arbatinio šauktštelio
- Cinamono – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Obuolių – 3vnt.
- Svogūnų – 1vnt.
- Sviesto – 2 šaukštai
- Citrinos sulčių – 2 šaukštai
Gaminimas
- Obuolius nulupame, išimame sėklas bei supjaustome.
- Puode išlydome sviestą ir sudedame smulkintus svogūnus, beriame pipirų, druskos, kario prieskonius, gvazdikėlius ir cinamoną.
- Pakepame apie 1-2 minutes ir užpilame sultiniu.
- Į sultinį sudedame obuolius. Sultinį verdame apie 10 minučių ant vidutinės ugnies, kol suminkštėja obuoliai.
- Išvirus obuoliams, nuimame nuo ugnies puodą ir sriubą sutriname elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės.
- Supilame citrinų sultis, išmaišome ir patiekiame.
Parašykite komentarą