Ingridientai
- Grietinėlės (35%) – 100ml
- Citrinos sulčių – 30ml
- Vištienos sultinio – 1000ml
- Kvietinių miltų – 50g
- Kario prieskonių – 0.2 arbatinio šauktštelio
- Obuolių – 2vnt.
- Svogūnų – 1vnt.
- Sviesto – 4 šaukštai
Gaminimas
- Obuolius nulupame, išimame sėklas bei supjaustome.
- Puode išlydome 1 šaukštą sviesto ir sudedame smulkintus svogūnus. Kepame apie 3 minutes.
- Supilame sultinį, citrinų sultis, kario prieskonius bei obuolius. Verdame sultinį ant vidutinės ugnies apie 10 minučių.
- Dubenyje išlydome 3 šaukštus sviesto ir sudedame miltus. Labai gerai išmaišome ir pakaitiname iki kol sutirštėja.
- Sviestą supilame į verdantį sultinį ir išmaišome.
- Nuimame nuo ugnies ir sriubą sutriname elektriniu smulkintuvu.
- Į sutrintą sriubą supilame grietinėlę. Beriame truputį druskos ir tiek pat cukraus. Išmaišome.
- Patiekdami sriubą pilame į dubenį ir ant viršaus dedame stambiai tarkuoto obuolio.
Parašykite komentarą