Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
- Grietinės (30%) – 100g
- Vandens – 50ml
- Daržovių sultinio – 1300ml
- Balto vyno acto – 1 šaukštas
- Obuolių – 1vnt.
- Svogūnų – 1vnt.
- Burokėlių – 500g
- Citrinos sulčių – 2 šaukštai
- Pankolių – 250g
Gaminimas
- Nuluptą svogūną pjauname į 4 dalis.
- Burokėlius nulupame ir kartu su viena dalimi svogūno visus atskirai suvyniojame į foliją ir dedame į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių, ir kepame apie 1 valandą.
- Į puodą supilame sultinį, sudedame pjaustytą pankolį su obuoliu ir verdame apie 20 minučių. Po 20 minučių puodą nuimame nuo ugnies ir paliekame vėsti.
- Iškeptus burokėlius ir svogūną supjaustome mažais kubeliais ir perskiriame į dvi dalis. Vieną dalį sudedame į puodą su sultiniu ir pankoliu ir elektriniu smulkintuvu susmulkiname daržoves kartu su sultiniu iki vientisos masės. Likusią dalį burokėlių sudedame į tirštą sultinį, sudedame grietinę, beriame druskos ir pipirų, pilame actą ir citrinų sultis ir dedame ant silpnos ugnies virti.
- Verdame apie 10 minučių.
- Pankolių ir burokėlių sriubą patiekiame karštą.
Parašykite komentarą