Avgolemonas – tai yra graikiška sriuba, gaminama iš kiaušinių, citrinų sulčių ir vištienos sultinio: elektriniu maišytuvu visi produktai išmaišomi ir kaitinami ant silpnos ugnies, kol sultinys sutirštėja.
Taigi Avgolemono pagrindui reikės šių ingredientų:
- 1l vištienos sultinio
- 2 kiaušinių
- 2 citrinų
Kiti produktai:
- 100g smulkintos virtos vištienos
- 100g Orzo makaronų (makaronai, savo forma primenantys ryžius)
- 1 svogūnas (smulkintas)
- 2 morkos (smulkintos)
- 2 salierų lapkočiai (smulkinti)
- 0,5 a.š oregano
- sauja šviežių krapų
- druskos ir pipirų
Gaminimas
Pirmiausia, į puodą supilame vištienos sultinį, sudedame smulkintą vištieną, svogūnus, morkas,salierą, orzo makaronus, oregoną, druskos bei pipirų ir verdame tol kol makaronai suminkštės (po užvirimo virti apie 10-12 min). Nuimame puodą nuo ugnies. Dubenėlyje gerai išplakame kiaušinius, į plakinį įspaudžiame citrinų sulčių ir dar kartą gerai išplakame, lėtai įpilame į plakinį karšto sultinio,kad sureguliuotumėte temperatūrą – gausime avgolemono sriubos pagrindą. Tada visa tai lėtai pilame į puodą su sultiniu ir daržovėmis.
Patiekiant avgolemono sriubą paskaniname krapais.
Parašykite komentarą