
Ingridientai
- 300g šviežių dilgynių
- 2 bulvės
- 1 kiaušinis
- 1l sultinio
- 0,25 svogūno
- pusė morkos
- 1 v.š. aliejaus
- druska
Gaminimas
Morką smulkiai sutarkuojame. Svogūną supjasutome labai smulkiais kubeliais.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame morkas bei svogūnus, kuriuos ant silpnos ugnies kepame kaip imanoma ilgiau, tik neleidžiame apskrusti labai.
Bulves nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais. Sudedame į puodą su sultiniu ir verdame apie 15 minučių. Po 15 minučių sudedame keptas daržoves, beriame truputi drskos ir verdame dar 10 minučių.
Suminkštėjus bulvėms sudedame pjaustytas dilgėles ir dar 5 minutes pavirę nuimame nuo ugnies.
Dubenyje labai gerai išplakame kiaušinį ir plakinį lėtai pilame į puodą su sriuba, o šaukštu greitai maišome, kad kiaušinis išsiskirstytų (kuo greičiau maišysime, tuo smulkiau pasiskirstys kiaušinis).
Užbalintą kiaušiniu sriubą patiekiame šiltą.
Parašykite komentarą