• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Pavasarinė dilgynių sriuba užbalinta plaktu kiaušiniu

2012-04-03 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

  • 300g šviežių dilgynių
  • 2 bulvės
  • 1 kiaušinis
  • 1l sultinio
  • 0,25 svogūno
  • pusė morkos
  • 1 v.š. aliejaus
  • druska

Gaminimas


Morką smulkiai sutarkuojame. Svogūną supjasutome labai smulkiais kubeliais.
Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame morkas bei svogūnus, kuriuos ant silpnos ugnies kepame kaip imanoma ilgiau, tik neleidžiame apskrusti labai.
Bulves nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais. Sudedame į puodą su sultiniu ir verdame apie 15 minučių. Po 15 minučių sudedame keptas daržoves, beriame truputi drskos ir verdame dar 10 minučių.
Suminkštėjus bulvėms sudedame pjaustytas dilgėles ir dar 5 minutes pavirę nuimame nuo ugnies.
Dubenyje labai gerai išplakame kiaušinį ir plakinį lėtai pilame į puodą su sriuba, o šaukštu greitai maišome, kad kiaušinis išsiskirstytų (kuo greičiau maišysime, tuo smulkiau pasiskirstys kiaušinis).
Užbalintą kiaušiniu sriubą patiekiame šiltą.

Kategorijos:Daržovių sriubos, Patiekalai ir jų receptai, Sriubos Tagged With: aliejus, bulvės, dilgynės, kiaušiniai, morkos, sultinys

 

Panašūs receptai

Sviestinio moliūgo sriuba
Sviestinio moliūgo sriuba
Keptų daržovių sriuba
Keptų daržovių sriuba
Burokėlių sriuba
Burokėlių sriuba

Previous Post: « Brokolių omletas su saliami dešra
Sekantis įrašas: Bulviniai virtinukai su šonine ir salierais »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt