Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Pieno – 400ml
- Kvietinių miltų – 200g
- Kiaušinių – 1vnt.
- Vandens – 600ml
- Sviesto – 2 šaukštai
Gaminimas
- Dubenyje išmaišome miltus su 150-200ml vandens ir kiaušiniu. Tešla turi gautis skysta (kaip lietinių blynų), kad bėgtų nuo šaukšto.
- Puode užverdame likusį pasūdytą vandenį (400ml).
- Užvirus vandeniui po vieną šaukštą pilame paruoštą tešlą į puodą. Turi gautis tokie nedideli “kleckiukai”.
- Vandenį su tešlos “kleckiukais” verdame apie 5-7 minutes ir tada supilame pieną ir dedame sviestą. Sriubą ant silpnos ugnies dar verdame kol užverda.
- Pienišką “kleckiukų” sriubą patiekiame šiltą.
Parašykite komentarą