Ingridientai
- 1 skardinė konservuotų pomidorų (250g)
- 350g faršo
- 4 skiltelės česnako
- 2 kiaušiniai
- 1 a.š. cukraus
- 1,2l sultinio
- druska ir pipirai
- 1 a.š. baziliko
- 100g ryžių
Gaminimas
Faršą sumaišome su kiaušiniu, 2 skiltelėm smulkinto česnako, žiupsniu druskos ir pipirų.
Antrą kiaušinį išplakame dubenėlyje.
Į puodą su sultiniu suberiame ryžius ir verdame 10 minučių.
Po 10 minučių sudedame smulkintus pomidorus su visomis sultimis. Beriame 0,5 a.š. druskos, cukrų, likusius smulkintus česnakus, bazilikus bei iš faršo paruoštus nedidelius kukulius.
Sriubą ant vidutinės ugnies verdame 30 minučių.
Likus minutei iki virimo pabaigos į sriubą supilame plaktą kiaušinį (norėdami, kad kiaušinio gabaliukai būtų stambesni, tai pildami kiaušinį į sriubą maišome labai lėtai).
Pomidorinę mėsos kukulių sriubą patiekiame šiltą su paskrudinta balta duona.
Parašykite komentarą