
Ingridientai
- 3 dideli porai
- 2 valg. š. sviesto arba aliejaus
- 1/2 baltojo svogūno
- 4 česnako skiltelės
- 1/2 valg. š. kumino
- 1/2 valg. š. kalendros
- 1/4 arb. š. muskato
- 4 vidutinės bulvės
- 6 puodeliai daržovių arba vištienos sultinio
- 2 valg. š. citrinų sulčių
- 1 puodelis pieno
- Druska
- Pipirai
Gaminimas
- Supjaustome porus dideliais gabalais ir dedame į virtuvinį kombainą. Susmulkiname.
- Didelėje keptuvėje ar puode ištirpinkite sviestą ir sudėkite smulkintą porą, pjaustytus svogūnus ir česnaką. Kepame ant vidutinės ugnies apie 8-10 minučių vis pamaišydami.
- Sudėkite kuminą, kalendrą, muskatą, pipirus bei druską ir gerai išmaišykite.
- Supilkite sultinį bei sudėkite pjaustytas bulves. Leiskite užvirti.
- Sumažinkite ugnį ir leiskite virti kol bulvės išvirs (apie 20-25 minutes)
- Supilkite citrinų sultis, jei reikia įdėkite dar druskos. Nuimkite sriubą nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti.
- Sriubai truputį atvėsus sutrinkite ją blenderiu. Dar galima sriubą nukošti, bet tai nėra būtina.
- Galiausiai sriubą sumaišykite su pienu ir jei reikia dar pašildykite.
Parašykite komentarą