Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Mozarella sūrio – 60g
- Vištienos sultinio – 1500ml
- Petražolių – 15g
- Čiobrelių – 2 šaukštai
- Gruyère sūrio – 30g
- Kvietinių miltų – 1 šaukštas
- Česnako skiltelių – 4vnt.
- Sviesto – 2 šaukštai
- Alyvuogių aliejaus (česnakinio) – 3 šaukštai
- Svogūnų – 6vnt.
- Vorčesterio padažo – 3 arbatiniai šaukšteliai
- Prancūziškų batonų – 0.1vnt.
- Vyno (Marsala) – 200ml
Gaminimas
- Įkaitiname puodą arba gilią keptuvę su aliejumi ir sudedame pjaustytus svogūnus. 1 minutę skrudiname juos ant labai stiprios ugnies tada sumažiname ugnį iki silpniausios ir kepame juos apie 40 minučių (ant labai silpnos ugnies) kol jie tampa karamelės spalvos.
- Kol svogūnai kepa atskiroje keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepiname smulkintus česnakus.
- Sudedame sviestą į svogūnus, beriame miltus ir išmaišome. Kepame dar 5 minutes ir tada supilame vyną. Verdame kol nugaruoja pusė vyno.
- Į puodą supilame sultinį ir užverdame.
- Užvirus beriame druskos ir pipirų, beriame petražoles bei čiobrelius. Sudedame pakepintus česnakus, Vorčesterio padažą ir gerai išmaišome. Verdame dar mažiausiai 1 valandą ant silpnos ugnies.
- Batoną paskrudiname. Skrudinti galime orkaitėje aptepę gabaliuku česnakinio sviesto.
- Patiekdami pilame sriubą į dubenėlį, dedame riekę prancūziško batono ir viršų pabarstome tarkuotų sūrių mišiniu.
- Dedame į mikrobangų krosnelę ar orkaitę ir kepame kol išsilydo sūris.
- Skanaus!
Parašykite komentarą