Ingridientai
- 4 bulvės
- 2 kiaušiniai
- 1,2l sultinio
- 250g rūgštynių (konservuotų ar šviežių)
- 1 svogūnas
- 1 lauro lapas
- druska ir pipirai
Gaminimas
Bulves nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais. Sudedame į sultinį ir kartu su smulkintu svogūnu verdame apie 15 minučių.
Kiaušinius kietai išverdame, atvėsiname, nulupame ir atskiriame trynį nuo baltymo. Kiaušinio baltymą sutarkuojame stambia tarka (burokine).
Į puodą su bulvėmis dedame rūgštynes, beriame druskos, pipirų, dedame lauro lapą ir uždengę verdame apie 5-8 minutes. Likus virti 1-2 minutėms į puodą suberiame tarkuotą kiaušinio baltymą.
Rūgštynių sriubą patiekiame šiltą ir paskanintą grietine.
Parašykite komentarą