Ingridientai
- 4 rūkyti šonkauliukai
- 6 skiltelės česnako
- 220g raudonųjų lęšių
- 1,3l sultinio/vandens
- 2 virtos bulvės
- 1 morka
- 0,5 a.š. cukraus
- 2 v.š. sviesto
- druska ir pipirai
Gaminimas
:
Į puodą sudedame šonkauliukus, užpilame sultiniu/vandeniu ir verdame apie 50 minučių.
Morką nulupame ir sutarkuojame.
Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame tarkuotą morką, smulkintą česnaką ir kepame daržoves apie 5 minutes. Iškeptas morkas sudedame į dubenį. Kartu dedame smulkiai pjaustytas bulves, samčiu užpilame ant daržovių šonkauliukų sultinio ir viską elektriniu smulkintuvu susmulkiname iki vientisos masės.
Šonkauliukams apvirus suberiame lęšius, beriame cukrų, druskos ir pipirų ir verdame apie 10 minučių.
Po 10 minučių į puodą su lęšiais ir šonkauliukais sudedame su sultiniu sutrintas daržoves, išmaišome ir ant vidutinės ugnies pabaigiame virti sriubą (kol suminkštėja lėšiai).
Rūkytų šonkaulių sriubą su raudonaisiais lęšiais patiekiame šiltą.
Parašykite komentarą