
Ingridientai
- Druskos – 0.7 šaukšt.
- Maltų juodųjų pipirų – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
- Vištienos sultinio – 600ml
- Balzamiko acto – 0.33 šaukštai
- Pomidorų pastos – 50g
- Česnako skiltelių – 2vnt.
- Bazilikų – 3 šaukštai
- Pomidorų – 6vnt.
- Svogūnų – 0.5vnt.
Gaminimas
- Pomidorus supjaustome ir išimame sėklas.
- Į puodą supilame aliejų ir sudedame smulkintą svogūną, pomidorus, bazilikus, česnakus ir kepame apie 7 minutes.
- Po 7 minučių supilame sultinį, pomidorų pastą, druską ir pipirus, balzamiko actą ir išmaišę verdame apie 20 minučių.
- Išvirus sriubai sutriname ją elektriniu smulkintuvu, tačiau ne iki vientisos masės, o tiek kad liktų daržovių gabaliukų, ir paliekame, kad atvėstų.
- Šalta pomidorų sriuba puikiai atgaivins patiekta tiesiai iš šaldytuvo.
Parašykite komentarą