
Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Pieno – 1000ml
- Kiaušinių – 2vnt.
- Svogūnų laiškų – 50g
- Grietinės (30%) – 2 šaukštai
- Agurkų – 1vnt.
- Cukraus – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Krapų – 30g
- Rūgpienio – 1000ml
- Burokėlių (marinuotų) – 150g
Gaminimas
- Kiaušinius kietai išverdame ir atvėsiname.
- Dideliame puode sumaišome pieną su rūgpieniu ir grietine.
- Sudedame smulkintus krapus bei svogūnų laiškus.
- Agurką sutarkuojame burokine tarka (arba supjaustome) ir dedame į puodą.
- Sudedame marinuotus burokėlius, beriame druską, cukrų ir gerai viską išmaišome.
- Patiekdami pilame šaltibarščių į dubenį, dedame pusę kietai virto kiaušinio ir patiekiame su karštomis keptomis ar virtomis bulvėmis.
Kokio velnio tas cukrus?
Lygiai taip pat kaip dedamam druska dėl skonio pagerinimo – dedamas ir cukrus.