• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Švelni bulvių sriuba su baravykais

2012-06-14 by Kulinarė Palikti komentarą

Ingridientai

  • 5 bulvės
  • 100g džiovintų baravykų
  • 2 v.š. sviesto
  • 300ml grietinėlės
  • 1 skiltelė česnako
  • 20g česnakinių laiškų
  • pusė svogūno
  • 600ml sultinio
  • aliejus
  • baravykų prieskoniai
  • druska

Gaminimas

Baravykus užpilame verdančiu vandeniu ir mirkome apie 30 minučių. Išmirkytus baravykus truputį pasmulkiname.
Bulves nulupame ir supjaustę kubeliais užpilame sultiniu ir verdame apie 15-20 minučių. Išvirtas bulves sutriname kartu su sultiniu su elektriniu smulkintuvu.
Svogūną susmulkiname ir keptuvėje su trupučiu aliejaus pakepiname, bet neapskrudiname. Iškeptus sudedame į puodą su bulvėmis.
Į tą pačią keptuvę sudedame smulkiai pjaustytą česnaką ir porą minučių kepame. Iškeptą sudedame į puodą su bulvėmis.
Į puodą supilame grietinėlę, beriame druskos ir pipirų, baravykų prieskonių, sudedame pjaustytus baravykus ir išmaišę ant labai silpnos ugnies kaitiname apie 10-15 minučių (dažnai maišome).
Paruoštą sriubą pilame į dubenėlius, dedame nedidelį gabaliuką sviesto ir pabarstome smulkintais laiškais.

Kategorijos:Daržovių sriubos, Grybų sriubos, Patiekalai ir jų receptai, Sriubos, Vegetariški patiekalai Tagged With: aliejus, baravykai, bulvės, česnakas, grietinėlė, laiškinis česnakas, sultinys, sviestas, svogūnai

 

Panašūs receptai

Trinta pupelių sriuba su grybais
Trinta pupelių sriuba su grybais
Burokėlių sriuba
Burokėlių sriuba
ŽIEDINIO KOPŪSTO IR KOKOSŲ PIENO SRIUBA
ŽIEDINIO KOPŪSTO IR KOKOSŲ PIENO SRIUBA

Previous Post: « Pikantiški bulvių šiaudeliai
Sekantis įrašas: Vištiena su voveraičių padažu »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt