Ingridientai
- 5 bulvės
- 100g džiovintų baravykų
- 2 v.š. sviesto
- 300ml grietinėlės
- 1 skiltelė česnako
- 20g česnakinių laiškų
- pusė svogūno
- 600ml sultinio
- aliejus
- baravykų prieskoniai
- druska
Gaminimas
Baravykus užpilame verdančiu vandeniu ir mirkome apie 30 minučių. Išmirkytus baravykus truputį pasmulkiname.
Bulves nulupame ir supjaustę kubeliais užpilame sultiniu ir verdame apie 15-20 minučių. Išvirtas bulves sutriname kartu su sultiniu su elektriniu smulkintuvu.
Svogūną susmulkiname ir keptuvėje su trupučiu aliejaus pakepiname, bet neapskrudiname. Iškeptus sudedame į puodą su bulvėmis.
Į tą pačią keptuvę sudedame smulkiai pjaustytą česnaką ir porą minučių kepame. Iškeptą sudedame į puodą su bulvėmis.
Į puodą supilame grietinėlę, beriame druskos ir pipirų, baravykų prieskonių, sudedame pjaustytus baravykus ir išmaišę ant labai silpnos ugnies kaitiname apie 10-15 minučių (dažnai maišome).
Paruoštą sriubą pilame į dubenėlius, dedame nedidelį gabaliuką sviesto ir pabarstome smulkintais laiškais.
Parašykite komentarą