Ingridientai
*800g šviežių ar šaldytų žirnelių
*700ml sultinio
*100g svogūnų laiškų
*2 v.š. sviesto
*2 v.š. šviežių mėtų lapelių
*druska ir pipirai
*1 a.š. cukraus
*grietinė
Gaminimas
Į puodą su sultiniu suberiame žirnelius, beriame truputį druskos ir pipirų ir užverdame. Verdame 10 minučių kol žirniai suminkštėja, tačiau nereiktų pervirti.
Keptuvėje įkaitiname sviestą ir sudedame smulkintus svogūnų laiškus, kuriuos kepame 2 minutes. Apkeptus svogūnus sudedame į puodą su išvirtais žirneliais. Dedame mėtų lapelius, beriame cukrų, dar druskos ir pipirų ir verdame dar 5 minutes.
Baigus virti, sriubą nuimame nuo ugnies.
Patiekdami šviežių žirnelių sriubą paskaniname grietine.
Parašykite komentarą