Ingridientai
- 250g rūkytos lašišos
- 800ml žuvies sultinio/vandens
- 350g brokolių
- 100g grietinės
- 2 v.š. aliejaus
- 50g petražolių
- 1 nedidelis svogūnas
- druska ir pipirai
Gaminimas
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame smulkintą svogūną, kurį kepame apie 3 minutes. Po trijų minučių sudedame smulkintą brokolį, kurį kepame taip pat 3 minutes.
Apkeptas daržoves sudedame į puodą su verdančiu sultiniu ir verdame apie 7 minutes.
Suminkštėjus daržovėms sutriname jas elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės.
Į tirštą sriubą beriame druskos ir pipirų, sudedame grietinę, smulkintas petražoles ir ant vidutinės ugnies verdame kol pradeda kilti burbuliukai.
Patiekdami pilame tirštą brokolių sriubą į dubenį, o per vidurį dedame po kelias juosteles rūkytos lašišos.
Patiekiame su skrudinta balta duona.
Parašykite komentarą