Ingridientai
- Grietinėlės (35%) – 100ml
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Bulvių – 500g
- Vištienos sultinio – 1200ml
- Alyvuogių aliejaus – 50ml
- Laiškinių česnakų – 10g
- Česnako skiltelių – 1vnt.
- Svogūnų – 1vnt.
- Porų – 2vnt.
Gaminimas
- Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame česnaką ir svogūną, kuriuos kepame apie 3 minutes.
- Suminkštėjus svogūnams į keptuvę sudedame kubeliais supjaustytas nuluptas bulves ir porus, kuriuos kepame dar 5 minutes.
- Apkeptas daržoves sudedame į puodą ir supilame sultinį. Ant vidutinės ugnies verdame daržoves su sultiniu apie 20 minučių.
- Suminkštėjus bulvėms nuimame puodą nuo ugnies ir elektriniu smulkintuvu sutriname daržoves su sultiniu iki vientisos masės.
- Tirštą sriubą dedame ant silpnos ugnies, supilame grietinėlę, beriame druskos ir pipirų ir verdame dar 5 minutes.
- Patiekdami į dubenėlį pilame sriubos, pabarstome smulkintu laiškiniu česnaku bei skrebučių kubeliais.
Parašykite komentarą