Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Česnakų – 35g
- Vištienos sultinio kubelių – 10g
- Morkų – 3vnt.
- Lukštentų saulėgrąžų – 30g
- Dašio – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Grietinės (30%) – 1 šaukštas
Ši trinta česnakų ir morkų sriuba pagaminama vos per 30 minučių, o skonis tikrai nustebins.
Gaminimas
- Susmulkintą česnaką bei saulėgrąžas 1 min pakepti keptuvėje.
- Nuluptas ir smulkiai pjaustytas morkas išvirti sultinyje (1l) su druska.
- Į verdantį sultinį įdėti dašio prieskonių, pavirti dar 2 min ir nukelti puodą nuo ugnies.
- Įdėti šaukštą grietinės (galima keisti ir natūraliu jogurtu) bei sudėti kepintas saulėgrąžas su česnakais.
- Viską susmulkinti elektriniu smulkintuvu.
- Kepintas česnakas bei saulėgrąžos sriubai priduoda nepakartojamą skonį, o dašis suteikia aitrumo.
Parašykite komentarą