Ingridientai
- 700g cukinijos
- 0,7l sultinio
- 3 skiltelės česnako
- 3 v.š. sviesto
- 1 svogūnas
- 200g grietinėlės
- druska ir pipirai
Gaminimas
Supilame sultinį į puodą ir užverdame.
Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame mažais kubeliais pjaustytą cukiniją ir svogūną, kuriuos kepame 5-8 minutes ant stiprios ugnies. Apkeptą cukiniją sudedame į puodą su verdančiu sultiniu.
Į tą pačią keptuvę sudedame smulkintą česnaką ir minutę kepame.
Į puodą su cukinijomis supilame grietinėlę, dedame keptus česnakus, beriame druskos ir pipirų ir viską susmulkiname iki vientisos masės elektriniu smulkintuvu.
Dedame trintą sriubą ant silpnos ugnies ir dar 5 minutes kaitiname.
Trinta cukinijų sriubą patiekiame šiltą su skrudinta balta duona.
Parašykite komentarą