![Moliugo ir salieru sriuba](https://kulinare.lt/wp-content/uploads/2013/12/Moliugo-ir-salieru-sriuba-scaled.jpg)
Ingridientai
- 500g geltonojo moliūgo
- 3 saliero lapkočiai su lapeliais
- 2 skiltelės česnako
- 1 a.š. sezamo sėklų
- 0,25 a.š. cinamono
- aliejus
- druska ir pipirai
Gaminimas
Moliūgą supjaustome kubeliais, sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir pagardinę druska verdame apie 10-15 minučių, kol moliūgas suminkštėja.
Saliero lapkočius (be viršutinių lapelių) supjaustome ir sudedame į įkaitintą keptuvę su 2 v.š. aliejaus. Kepame apie 3 minutes ant vidutinės ugnies. Sudedame smulkintą česnaką ir kepame dar 4 minutes.
Sezamo sėklas sutriname grūstuve ir beriame ant kepančių salierų. Kartu sudedame susmulkintus saliero lapelius ir išmaišę dar minutę kepame. Po minutės nuimame keptuvę nuo ugnies. Apkeptas daržoves sudedame į puodą su verdančiais moliūgais.
Sriubą sutriname elektriniu smulkintuvu iki vientisos konsistencijos, beriame druskos, truputį pipirų bei cinamoną. Viską išmaišome ir dedame ant silpnos ugnies dar keletui minučių.
Sriubą patiekiame šiltą su skrudinta duona.
Parašykite komentarą