Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
- Vištienos sultinio – 1500ml
- Petražolių – 50g
- Grybų – 200g
- Česnako skiltelių – 4vnt.
- Svogūnų – 1vnt.
- Bulvių – 2vnt.
- Sviesto – 2 šaukštai
- Pupelių (baltųjų) – 300g
Gaminimas
- Pupeles suberiame į puodą, užpilame vandeniu ir verdame kol jos suminkštėja. (Kad būtų greičiau, jas galime iš vakaro užmerkti).
- Atskirame puode nuverdame grybus.
- Bulves nulupame ir supjaustome smulkiais kubeliais.
- Svogūną susmulkiname.
- Apvirus pupelėms sudedame bulves ir verdame kol jos visiškai suminkštėja. Beriame druskos ir pipirų, sudedame svogūną ir verdame dar 10-15 minučių.
- Išvirus pupelėms ir bulvėms, sutriname jas iki vientisos masės, sudedame sviestą ir išvirtus grybus.
- Keptuvėje 1-2 minutes skrudiname smulkintą česnaką ir sudedame jį į sriubą. Dedame susmulkintas petražoles ir ant silpnos ugnies kaitiname iki virimo temperatūros.
- Patiekiame karštą su skrudinta duona.
Parašykite komentarą