Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Alyvuogių aliejaus – 3 šaukštai
- Vištienos sultinio – 1200ml
- Čiobrelių – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Konservuotų baltųjų pupelių – 800g
- Česnako skiltelių – 3vnt.
- Pancetta (šoninės) – 30g
- Bulvių – 1vnt.
- Porų – 1vnt.
- Citrinos sulčių – 3 šaukštai
Gaminimas
- Į puodą pilame 2 valg. š. aliejaus ir sudedame smulkintą porą, kurį kepame apie 2-3 minutes.
- Apkepus porams kartu sudedame nusausintas pupeles, smulkiai supjaustytą bulvę, česnaką ir pakepam dar 3 minutes.
- Apkepus daržovėms supilame sultinį ir ant vidutinės ugnies verdame apie 35 minutes.
- Po 35 minučių sriubą nuimame nuo ugnies ir elektriniu smulkintuvu sutriname sriubą iki vientisos masės, paskaniname ją druska ir pipirais ir vėl dedame ant silpnos ugnies.
- Kaitinant sriubą supilame citrinų sultis, dedame čiobrelių ir užverdame.
- Keptuvėje įkaitiname 1 valg. š. aliejaus ir sudedame juostelėmis pjaustytą pančetą. Kumpį kepame vos po 1 minutę iš abiejų pusių.
- Patiekdami pilame šiltą sriubą į dubenį ir paskaniname keliomis pančetos juostelėmis.
Parašykite komentarą