Ingridientai
- 1,2l sultinio
- 4 bulvės
- 250g konservuotų ar šviežių rūgštynių
- 1 mažas svogūnas
- 0,25 a.š. cukraus
- 0,5 a.š. acto
- druska ir pipirai
Gaminimas
:
Bulves ir svogūną labai smulkiai supjaustome ir puode su sultiniu išverdame.
Rūgštynes perplauname ir sudedame į puodą su bulvėmis ir sultiniu. Beriame druskos ir pipirų ir verdame apie 15 minučių.
Po 15 minučių beriame cukrų ir pilame actą, išmaišome ir nuimame nuo ugnies. Elektriniu smulkintuvu sutriname rūgštynes su bulvėmis. Trintą sriubą dedame ant silpnos ugnies ir dar 5 minutes verdame.
Patiekdami rūgštynių sriubą dedame šaukštelį grietinės.
Parašykite komentarą