Ingridientai
*4 morkos
*150g saliero šaknies
*200g grietinėlės
*1l sultinio
*1 v.š. miltų
*2 v.š. sviesto
*1 skiltelė česnako
*1 v.š. skrudintų saulėgrąžų
*druska ir pipirai
Gaminimas
Morkas nulupame ir sutarkuojame.
Saliero šaknį nulupame ir supjaustome nedideliais kubeliais.
Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame morkas, salierą, pjaustytą česnaką ir viską kepame apie 5-7 minutes.
Užverdame puodą su sultiniu ir į jį sudedame pakeptas daržoves. Verdame apie 5 minutes.
Po 5 minučių nuimame puodą nuo ugnies, suberiame miltus, saulėgrąžas ir elektriniu smulkintuvu susmulkiname viską iki vientisos masės. Supilame grietinėlę ir šaukštu išmaišome. Dedame puodą ant ugnies ir maišydami verdame dar keletą minučių.
Trintą saliero ir morkų sriubą patiekiame šiltą su balta duona.
Parašykite komentarą