Ingridientai
- Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
- Citrinos sulčių – 70ml
- Čiobrelių – 6 arb. šaukšt.
- Medaus – 1 šaukštas
- Parmezano sūrio – 50g
- Svogūnų laiškų – 50g
- Daržovių sultinio – 1000ml
- Česnakų galvų – 2vnt.
- Saliero šaknų – 350g
Gaminimas
- Įkaitiname keptuvę su aliejumi ir sudedame smulkintus česnakus ir svogūnų laiškus. Kepame apie 3 minutes ir sudedame pusę smulkinto saliero. Kepame dar 5 minutes ir nuimame nuo ugnies.
- Į puodą supilame sultinį, beriame druskos, sudedame čiobrelius bei nekeptą salierą ir verdame apie 10 minučių.
- Po 10 minučių sudedame apkeptas daržoves, medų, citrinų sultis, paskaniname druska ir pipirais ir elektriniu smulkintuvu sriubą sutriname iki vientisos konsistencijos.
- Patiekiame šiltą ir paskanintą tarkuotu parmezano sūriu ir skrebučiais.
Alina
Nepatiko man sriuba, nežinau, skonis kažkoks nekoks, bandžiau skaninti austrišku sūriu, įtarkuot, tai biškį padėjo. Nekartotinas receptas
Kulinare
Na kiekvienam pagal skonį. Salieras turi specifinį skonį, tad ne kiekvienam ir patinka:) Aš tikiuosi,kad kiti receptai Jums patiks labiau:)