Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
- Vištienos sultinio – 1600ml
- Alyvuogių aliejaus – 70ml
- Mėtų – 2 šaukštai
- Cukinijų – 500g
- Žirnelių – 500g
- Česnako skiltelių – 2vnt.
- Kiaulienos šoninės (rūkytos) – 250g
- Svogūnų – 1vnt.
Gaminimas
- Įkaitiname keptuvę su 40ml aliejaus ir sudedame smulkintą svogūną, pjaustytą šoninę ir kepame apie 3 minutes.
- Į puodą su likusiu aliejumi sudedame kubeliais pjaustytą cukiniją, žirnelius, česnakus ir mėtas. Kepame apie 3 minutes ir po to viską užpilame sultiniu.
- Sriubą uždengiame ir ant vidutinės ugnies verdame apie 20 minučių.
- Suminkštėjus daržovėms, jas sutriname elektriniu smulkintuvu iki vientisos masės.
- Į trintą sriubą dedame pakepintą šoninę su svogūnais, išmaišome ir dar 5 minutes verdame.
- Sriubą patiekiame šiltą.
Parašykite komentarą