Ingridientai
- 200g žąsienos (antienos ar vištienos)
- 2l vandens
- 2 bulvės
- 100g kopūsto
- 3 burokėliai
- 1 svogūnas
- 1 morka
- 150g virtų pupelių
- 1 raudona paprika
- 1 pomidoras (ar 2 v.š. pomidorų padažo)
- 2 skiltelės česnako
- 50g krapų
- 2 šaukštai sviesto
- 1 lauro lapas
- druska ir pipirai
Gaminimas
Paukštieną užpilame vandeniu, pasūdome ir verdame apie 40 minučių.
Bulves, morką, burokėlius, svogūną bei česnaką nulupame. Viską, išskyrus česnaką, supjaustome kubeliais (bulves didesniais nei kitas daržoves).
Kopūstą ir papriką supjaustome plonomis juostelėmis.
Įkaitiname keptuvę su sviestu ir sudedame svogūnus ir morkas, kuriuos kepame 3-4 minutes. Sudedame papriką ir smulkintą česnaką ir dar porą minučių viską kepame ant vidutinės ugnies.
Į puodą su verdančia žąsiena sudedame bulves ir verdame 15 minučių. Po 15 minučių sudedame kubeliais pjaustytus burokėlius, lauro lapą, pusiau perpjautą pomidorą (ar pomidorų padažą), kopūstą bei pupeles. Išmaišome sriubą ir ant vidutinės ugnies verdame apie 30 minučių. Likus virti apie 10 minučių, sudedame kepintas daržoves iš keptuvės, beriame smulkintus krapus. Jei pagal skinį dar reikia – beriame druskos ir baigiame virti.
Parašykite komentarą