
Ingridientai
- Druskos – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.5 arbatinio šauktštelio
- Svogūnų – 50g
- Česnakų – 20g
- Alyvuogių aliejaus – 2 šaukštai
- Kiaušinių – 1vnt.
- Svogūnų laiškų – 50g
- Vandens – 1000ml
- Makaronų – 150g
- Kukurūzų miltų – 3g
- Krapų – 15g
- Vištienos faršo – 400g
Gaminimas
- Atskirai išverdame makaronus (forma nesvarbi).
- Puode užverdame 1l vandens.
- Inde paruošiame vištienos faršą: sudedame paukštieną, įberiame druskos ir pipirų, kiaušinį, miltus, smulkintą svogūną bei 2 skilteles česnakų. Faršą gerai išminkome ir formuojame nedidelius kukulius ir dedame į verdantį vandenį. Verdame kol kukuliai iškils.
- Išvirtus kukulius išimame iš sultinio ir trumpam atidedame į šoną.
- Įkaitintoje keptuvėje porą minučių suberiame smulkintą likusį česnaką ir kepame.
- Pakeptą česnaką suberiame į kukulių sultinį, dedame smulkintų svogūno laiškų, druskos bei pipirų. Sudedame smulkintus krapus ir užverdame sultinį. Į verdantį sultinį sudedame kukulius bei jau išvirtus makaronus ir dar keletą minučių kartu verdame.
- Patiekiant, į lėkštę galima įdėti mažą gabaliuką sviesto.
- Vištienos kukulių ir makaronų sriubą patiekiame šiltą.
Parašykite komentarą