
Ingridientai
* v.š. aliejaus
*2 morkos
*2 saliero lapkočiai
*2 kiaulienos karkos
*2 svogūnai
*druska ir pipirai
*300g kiaulienos kumpio (nevirto)
*2 lauro lapai
*2l vandens
*400g džiovintų žirnių
*1 a.š. čiobrelių
Gaminimas
Kumpį supjaustome nedideliais gabaliukais.
Gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame pjaustytus salierus, morkas ir svogūnus, kuriuos kepame apie 6 minutes. Iškeptas daržoves dedame į puodą ir užpilame vandeniu. Sudedame į puodą ir kiaulienos karkas, pjaustytą kumpį. Verdame mėsą su daržovėmis apie 2 valandas ant vidutinės ugnies.
Išvirus karkoms nuimame nuo kaulo mėsą ir sudedame atgal į puodą.
Suberiame žirnius į puodą su sultiniu, dedame lauro lapus, beriame druskos ir pipirų, čiobrelius ir verdame dar 1,5 valandos, kol žirniai visiškai suverda.
Žirnių, salierų ir morkų sriubą su karka patiekiame su česnakine skrudinta duona.
Parašykite komentarą