Reikės:
- 2 vištos ketvirčių
- 2 saldžių ar paprastų bulvių
- 1 Saldžios paprikos
- Saujos pievagrybių
- Alyvuogių aliejaus
- 1 a.š. medaus
- Pusės laimo sulčių (galima keisti citrina)
- 1 a.š. rūkytos paprikos miltelių (galima keisti saldžia)
- 1 a.š. česnako miltelių
- 1 a.š. svogūno miltelių
- Druskos
- Pipirų
Gaminimo eiga:
- Sumaišome prieskonius, medų ir laimo sultis su šlakeliu aliejaus. Ištriname šiuo mišiniu vištos ketvirčius ir paliekame pasimarinuoti. Geriausia marinuoti per naktį, bet tiks ir iki kol suruošime daržoves.
- Supjaustome bulves ir paprikas kubeliais, pievagrybius išvalome.
- Sudedame ketvirčius į kepimo popieriumi išklotą skardą.
- Daržoves sudedame į dubenį, kuriame marinavosi vištiena ir išmaišome. Jei trūksta, įpilame dar šlakelį aliejaus.
- Sudedame daržoves prie vištienos ir dedame į orkaitę. Kepame apie 40-50 minučių 190 laipsnių temperatūroje. Įsmeigus šakutę, iš vištos bėgančios sultys turi būti skaidrios.
- Ketvirčius tiekiame su daržovėmis, apipylus sultimis iš kepimo indo.
- Skanu valgyti apšlakščius citrina arba mėgiamu padažu.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Emilijai.
Parašykite komentarą