• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Suomiška žuvienė

2021-10-18 by Kulinarė 2 komentarai

Suomiška žuvienė

Lengva ir švelnaus skonio suomiška žuvienė, gaminama iš lašišos, garantuotai paįvairins Jūsų virtuvės meniu. Pagaminsite vos per 30 minučių, o grietinėlės lengvumas sužavės net ir tuos, kurie nėra dideli žuvies mėgėjai.

Jei tik turite galimybę, būtinai vietoje vandens naudokite žuvies sultinį, kuris sriubai suteiks dar ryškesnį skonį.

Suomiškai žuvienei reikės

  • 500g lašišos filė
  • 4 valg. š. sviesto
  • 1 didesnio poro
  • 5 puodelių vandens arba sultinio
  • 400g bulvių
  • 1 didelės morkos
  • 1 puodelio smulkintų krapų
  • 1 puodelio grietinėlės
  • druskos
  • pipirų

Gaminimas

  1. Lašišai nulupkite odelę, jei reikia, išimkite ašakas ir supjaustykite gabaliukais.
  2. Puode ištirpinkite sviestą ir sudėkite pjaustytas morkas.
  3. Šiek tiek pakepinkite ir sudėkite smulkintą porą. Dar pakepinkite, kol poras suminkštės.
  4. Sudėkite pjaustytas bulves, pusę turimų krapų ir užpilkite sultiniu arba vandeniu. Jei naudojate vandenį, galite įdėti porą vištienos sultinio kubelių.
  5. Pavirkite apie 10 minučių, kol bulvės šiek tiek apvirs.
  6. Sudėkite lašišos gabalėlius ir pagardinkite sriubą druska bei pipirais.
  7. Prieš pat lašišai išverdant supilkite grietinėlę ir pamažinkite ugnį.
  8. Kai žuvis ir bulvės išvirs, sudėkite likusius krapus, jei reikia pagardinkite dar druska bei pipirais, ir nuimkite nuo ugnies.
  9. Patiekiame su mėgstama duona.
  10. Skanaus!

Už receptą dėkojame Mindaugui.

Kategorijos:Jūros gėrybių sriubos, Patiekalai ir jų receptai, Sriubos

 

Panašūs receptai

Laksa su jūros gėrybėmis
Laksa su jūros gėrybėmis
Sicilietiška žuvienė
Sicilietiška žuvienė
Prancūziškas žuvies sultinys
Prancūziškas žuvies sultinys

Previous Post: « Sicilietiška žuvienė
Sekantis įrašas: Karštos cukinijų salotos su grill česnakiniu varškės sūriu »

Reader Interactions

Trackbacks

  1. Paprastas žuvies sultinys | KULINARE.LT parašė:
    2021-10-18 13:01

    […] sultinys neturi tokio delikataus skonio, kokį turi žuvies sultinys. Jei dar nebandėte išsivirti žuvienės iš tokio sultinio, tai būtinai pabandykite! Kartą paragavę tokios žuvienės iš savo gamybos […]

    Atsakyti
  2. Kaip išvirti skanų žuvies sultinį? | KULINARE.LT parašė:
    2021-11-05 13:36

    […] žuvienėms. Iš tokio sultinio išvirsite nepakartojamą tradicinę lietuvišką žuvienę, suomišką žuvienę ar net ypatingai skanią sicilietišką žuvienę. Žinoma, visas šias žuvienes galima išvirti […]

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt