Lengva ir švelnaus skonio suomiška žuvienė, gaminama iš lašišos, garantuotai paįvairins Jūsų virtuvės meniu. Pagaminsite vos per 30 minučių, o grietinėlės lengvumas sužavės net ir tuos, kurie nėra dideli žuvies mėgėjai.
Jei tik turite galimybę, būtinai vietoje vandens naudokite žuvies sultinį, kuris sriubai suteiks dar ryškesnį skonį.
Suomiškai žuvienei reikės
- 500g lašišos filė
- 4 valg. š. sviesto
- 1 didesnio poro
- 5 puodelių vandens arba sultinio
- 400g bulvių
- 1 didelės morkos
- 1 puodelio smulkintų krapų
- 1 puodelio grietinėlės
- druskos
- pipirų
Gaminimas
- Lašišai nulupkite odelę, jei reikia, išimkite ašakas ir supjaustykite gabaliukais.
- Puode ištirpinkite sviestą ir sudėkite pjaustytas morkas.
- Šiek tiek pakepinkite ir sudėkite smulkintą porą. Dar pakepinkite, kol poras suminkštės.
- Sudėkite pjaustytas bulves, pusę turimų krapų ir užpilkite sultiniu arba vandeniu. Jei naudojate vandenį, galite įdėti porą vištienos sultinio kubelių.
- Pavirkite apie 10 minučių, kol bulvės šiek tiek apvirs.
- Sudėkite lašišos gabalėlius ir pagardinkite sriubą druska bei pipirais.
- Prieš pat lašišai išverdant supilkite grietinėlę ir pamažinkite ugnį.
- Kai žuvis ir bulvės išvirs, sudėkite likusius krapus, jei reikia pagardinkite dar druska bei pipirais, ir nuimkite nuo ugnies.
- Patiekiame su mėgstama duona.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame Mindaugui.
[…] sultinys neturi tokio delikataus skonio, kokį turi žuvies sultinys. Jei dar nebandėte išsivirti žuvienės iš tokio sultinio, tai būtinai pabandykite! Kartą paragavę tokios žuvienės iš savo gamybos […]