Reikės:
- 2,5 puodelio avižų dribsnių
- 2 sunokusių bananų
- 200 ml įprasto ar augalinio pieno
- 2 kiaušinų
- 2 a.š. cinamono
- 2 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. valgomosios sodos
- 2 v.š. kakavos miltelių
- 3 v.š. medaus (nebūtina)
- Saujos smulkinto šokolado arba šokolado lašelių (nebūtina)
Gaminimo eiga:
- Į maisto smulkintuvą ar kokteilinę sudedame visus sausus ingredientus – avižas, cinamoną, kepimo miltelius, sodą ir kakavą. Smulkiname iki kol masė taps panaši į miltus.
- Dubenyje sutriname bananus į košę, sudedame kiaušinius, pieną, medų ir gerai išmaišome.
- Sausus ingredientus sumaišome su šlapiais iki vientisos masės.
- Lengvai šaukštu įmaišome šokolado gabalėlius (jei naudojama).
- Šaukštu tešlą dedame į riebalais pateptas keksiukų formeles ir kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 – 15 min arba kol į keksiuką įsmeigtas dantų krapštukas liks sausas.
- Aš dėl prezentacijos dar karštus keksiukus apibarsčiau rudu cukrumi, tačiau šis žingsnis nebūtinas. ????
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Emilijai.
Gabriele
Kepiau! Nerealiai skanu! ????????????????