Ingridientai
- Druskos – 1 arbatinis šauktštelis
- Maltų juodųjų pipirų – 1 arbatinis šauktštelis
- Pieno – 200ml
- Cukraus – 2 šaukštai
- Alyvuogių aliejaus – 100ml
- Kvietinių miltų – 800g
- Kiaušinių – 3vnt.
- Vandens – 50ml
- Sausų mielių – 7g
- Jautienos faršo – 600g
- Svogūnų – 1vnt.
Gaminimas
- Keptuvėje pakepiname jautienos faršą kartu su smulkintu svogūnu. Įberiame druskos ir pipirų, jei turime- džiovintų krapų.
- Ištirpiname mieles šiltame vandenyje ir padedame į šiltą vietą 10-15 minučių.
- Nedideliame puode ant silpnos ugnies sušildome pieną. Nenukėlus nuo ugnies šiltame piene išplakame kiaušinus su cukrumi, 100ml aliejaus, žiupsneliu druskos.
- Į didesnį dubenį suberiame 400g miltų ir supilame pieną su kiaušiniais. Kartu supilame vandenį su mielėmis, suberiame likusius miltus. Išminkome tešlą iki vientisos masės. Jei tešla kimba prie rankų – įberti dar miltų.
- Išminkytą tešlą uždengiame švariu rankšluosčiu ir padedame į šiltą vietą. Tešla turi išaugti dvigubai.
- Iškilus tešlai imame gaminti pyragėlius. Iš visos tešlos padarome kamuoliukus (maždaug golfo kamuoliuko dydžio). Kiekvieną kamuoliuką iškočiojame, į vidurį dedame paruošto faršo ir užspaudžiame kraštus, kad neliktų tarpų.
- Pagamintus pyragėlius sudedame ant lygaus paviršiaus ir paliekame dar 10 minučių.
- Gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų ir dedame pyragėlius. Kepame kol pyragėliai paruduoja, tada apverčiame kitą pusę ir vėl kepame kol švelniai apskrus.
- Iškeptus pyragėlius geriausia sudėti ant rankšluostinio popieriaus, kad neliktų riebalų.
Parašykite komentarą