Ingridientai
- Druskos – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Špinatų – 30g
- Kiaušinių – 1vnt.
- Sojos padažo – 0.3 šaukštai
- Kopūstų – 100g
- Cukraus – 1 arbatinis šauktštelis
- Ryžių – 90g
- Sviesto – 2 šaukštai
Gaminimas
- Iverdame ryžius.
- Supjaustome kopūsto ir špinatų lapus.
- Keptuvėje išlydome sviestą ir sudedame supjaustytas daržoves. Kepame apie 5 minutes ant vidutinės ugnies dažnai maišydami. Įberiame druskos, cukraus ir pipirų, išmaišome ir sudedame į lėkštę.
- Į keptuvę su 2 valg. š. aliejaus įmušame kiaušinį (neplakame jo) ir ant silpnos ugnies kepame kol kiaušinio baltymas iškepa.
- Patiekdami beriame ryžių į lėkštę, dedame ant ryžių keptą kopūstą ir kiaušinį. Kiaušinį pabarstome trupučių druskos ir užpilame 1 a.š. sojų padažo.
Pranas
O ryžiai kam?
Kulinare
Pirmiausia reiktų perskaityti receptą:) “…beriame ryžių į lėkštę, dedame ant ryžių keptą kopūstą ir kiaušinį”.