Ingridientai
- 200g miltų
- 1 kiaušinis
- 150ml vandens (+kiek reikės jei tešla per kieta)
- 60g svogūnų laiškų
- 200g pievagrybių
- 150g fermentinio sūrio
- aliejus
- druska ir pipirai
Gaminimas
Dubenyje sumaišome miltus, vandenį, kiaušinį bei truputį druskos. Sumaišome elektriniu plaktuvu, kad neliktų gumuliukų. Į tešlą sudedame smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus ir dar kartą sumaišome elektriniu plaktuvu.
Pievagrybius supjaustome ir sumaišome su tarkuotu fermentiniu sūriu.
Į keptuvę pilame labai mažai aliejaus ir samčiu pilame paruoštos lietinių tešlos. Sukiodami keptuvę paskirstome lietinių tešlą po visą keptuvę ir 1-1,5 minutę kepame. Blyną apverčiame ir dar minutę kepame.
Iškeptus blynus įdarome: blyno viduryje dedame šaukštą ar porą šaukštų pievagrybių ir sūrio įdaro ir užlankstome blyną kaip voką.
Įkaitiname keptuvę su 2-3 šaukštais aliejaus ir sudedame įdarytus lietinius, kuriuos apkepame po 2-3 minutes iš abiejų pusių.
Svogūninius lietinius blynus su pievagrybius įdaru patiekiame šiltus su grietine.
Parašykite komentarą