Jam pagaminti mums reikės:
- 200g cukraus
- 400g riebios grietinėlės
- 500g maskarponės sūrio
- 2 pakuočių “Damų pirštelių”
- 2 puodelių stiprios bei saldintos kavos
- Tarkuoto šokolado puošimui
- Mėgstamų uogų
Gaminimo eiga:
- Pirmiausiai pasiruošiame stiprią kavą ir ją pasidedame šalia.
- Kai kava jau padaryta metas ruošti kremą, kuris yra greitai ir labai lengvai pagaminamas.
- Dubenyje pirmiausiai keletą sekundžių mikseriu perplakame cukrų ir maskarponę.
- Vėliau supilame grietinėlę ir plakame tol, kol visas kremas įgauna tirštos grietinės konsistenciją. Svarbiausia neperplakti, kad grietinėlė vėl nesuskystėtų.
- O tuomet viskas daroma taip: imame sausainį, jį pamirkome kavoje ir dedame į formą.
- Kai pagrindą paklojame sausainiais, dedame šiek tiek kremo, išlyginame ir vėl eilė sausainiams.
- Taip sluoksniuojame kelis kartus.Aš dariau tortinėje nuimamais kraštais.
- Tortą per naktį laikiau šaldytuve.
- O ryte puošiau sezoninėmis uogomis ir apibarsčiau tarkuotu šokoladu. Tačiau torto puošimas tik jūsų fantazijos reikalas, tad puošti galite taip kaip jums atrodo geriausia.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Viktorijai.
Daiva
Sveiki,kiek gramų reikia damų piršteliu šiam tortui?
Kulinarė
Sveiki, labai sunku nusakyti gramais. Reikia maždaug žiūrėti, kad užtektų pagal Jūsų turimą fornmą keliems sluoksniams. Jei bus per daug, tai labai skaniai susivalgys su kava arba arbata 🙂