
Jam pagaminti mums reikės:
- 200g cukraus
- 400g riebios grietinėlės
- 500g maskarponės sūrio
- 2 pakuočių “Damų pirštelių”
- 2 puodelių stiprios bei saldintos kavos
- Tarkuoto šokolado puošimui
- Mėgstamų uogų
Gaminimo eiga:
- Pirmiausiai pasiruošiame stiprią kavą ir ją pasidedame šalia.
- Kai kava jau padaryta metas ruošti kremą, kuris yra greitai ir labai lengvai pagaminamas.
- Dubenyje pirmiausiai keletą sekundžių mikseriu perplakame cukrų ir maskarponę.
- Vėliau supilame grietinėlę ir plakame tol, kol visas kremas įgauna tirštos grietinės konsistenciją. Svarbiausia neperplakti, kad grietinėlė vėl nesuskystėtų.
- O tuomet viskas daroma taip: imame sausainį, jį pamirkome kavoje ir dedame į formą.
- Kai pagrindą paklojame sausainiais, dedame šiek tiek kremo, išlyginame ir vėl eilė sausainiams.
- Taip sluoksniuojame kelis kartus.Aš dariau tortinėje nuimamais kraštais.
- Tortą per naktį laikiau šaldytuve.
- O ryte puošiau sezoninėmis uogomis ir apibarsčiau tarkuotu šokoladu. Tačiau torto puošimas tik jūsų fantazijos reikalas, tad puošti galite taip kaip jums atrodo geriausia.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Viktorijai.
Parašykite komentarą