
Tradicinė lietuviška žuvienė turbūt viena paprasčiausių žuvienės variantų. Tačiau neapsigaukite jos paprastumu. Nors sriubai reikia nedaug ingredientų, tačiau galutinis variantas jus labai mielai nustebins. O dar jeigu sriubai naudosite ir iš anksto paruoštą žuvies sultinį, tai skonis bus nepakartojamas.
Tradicinei žuvienei reikės
- 2.5l žuvies sultinio (arba vandens)
- 500g žuvies (tinka lydekos, ešeriai, sterkai, šamas arba kita balta žuvis)
- 2 svogūnų
- 200g morkų
- 200g bulvių
- 3 česnako skiltelių
- saujos svogūnų laiškų
- 2 valg. š. petražolių
- 2 valg. š. krapų
- druskos
- juodųjų piprų
Gaminimo eiga
- Į puodą supilame sultinį arba vandenį ir leidžiame jam įkaisti.
- Sudedame pjaustytas morkas bei bulves.
- Įpjaustome svogūną ir leidžiame daržovėms pavirti.
- Kai daržovės jau beveik išvirusios, sudedame žuvį, smulkintus svogūnų laiškus, petražoles ir pagardiname druska bei pipirais.
- Kai žuvis taip pat išverda, įdedame smulkintus krapus, minutę paverdame ir nuimame nuo ugnies.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame Mindaugui.
[…] proga, kad jau pasigaminote sultinį, būtinai išbandykite ir šią lengvai paruošiamą tradicinę lietuvišką žuvienę. Tikrai […]