• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Tradicinė lietuviška žuvienė

2021-10-18 by Kulinarė 3 komentarai

Tradicinė lietuviška žuvienė

Tradicinė lietuviška žuvienė turbūt viena paprasčiausių žuvienės variantų. Tačiau neapsigaukite jos paprastumu. Nors sriubai reikia nedaug ingredientų, tačiau galutinis variantas jus labai mielai nustebins. O dar jeigu sriubai naudosite ir iš anksto paruoštą žuvies sultinį, tai skonis bus nepakartojamas.

Tradicinei žuvienei reikės

  • 2.5l žuvies sultinio (arba vandens)
  • 500g žuvies (tinka lydekos, ešeriai, sterkai, šamas arba kita balta žuvis)
  • 2 svogūnų
  • 200g morkų
  • 200g bulvių
  • 3 česnako skiltelių
  • saujos svogūnų laiškų
  • 2 valg. š. petražolių
  • 2 valg. š. krapų
  • druskos
  • juodųjų piprų

Gaminimo eiga

  1. Į puodą supilame sultinį arba vandenį ir leidžiame jam įkaisti.
  2. Sudedame pjaustytas morkas bei bulves.
  3. Įpjaustome svogūną ir leidžiame daržovėms pavirti.
  4. Kai daržovės jau beveik išvirusios, sudedame žuvį, smulkintus svogūnų laiškus, petražoles ir pagardiname druska bei pipirais.
  5. Kai žuvis taip pat išverda, įdedame smulkintus krapus, minutę paverdame ir nuimame nuo ugnies.
  6. Skanaus!

Už receptą dėkojame Mindaugui.

Kategorijos:Jūros gėrybių sriubos, Patiekalai ir jų receptai, Sriubos

 

Panašūs receptai

Laksa su jūros gėrybėmis
Laksa su jūros gėrybėmis
Suomiška žuvienė
Suomiška žuvienė
Sicilietiška žuvienė
Sicilietiška žuvienė

Previous Post: « Česnakinis tofu su daržovėmis
Sekantis įrašas: Paprastas žuvies sultinys »

Reader Interactions

Trackbacks

  1. Paprastas žuvies sultinys | KULINARE.LT parašė:
    2021-10-18 13:02

    […] proga, kad jau pasigaminote sultinį, būtinai išbandykite ir šią lengvai paruošiamą tradicinę lietuvišką žuvienę. Tikrai […]

    Atsakyti
  2. Sicilietiška žuvienė | KULINARE.LT parašė:
    2021-10-18 13:08

    […] skonių prisotinta sriuba iš šviežios žuvies bei jūros gėrybių. Priešingai nei mūsų tradicinė lietuviška žuvienė, šiame patiekale viskas verdama pomidorų, vyno bei žuvies sultinio mišinyje. O tam, kad sriubai […]

    Atsakyti
  3. Kaip išvirti skanų žuvies sultinį? | KULINARE.LT parašė:
    2021-11-05 13:34

    […] tai žinoma žuvienėms. Iš tokio sultinio išvirsite nepakartojamą tradicinę lietuvišką žuvienę, suomišką žuvienę ar net ypatingai skanią sicilietišką žuvienę. Žinoma, visas šias […]

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt