• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Tradicinis naminis batonas

2021-12-20 by Kulinarė Palikti komentarą

Tradicinis naminis batonas

Ar pasiilgstate to šviežio batono kvapo rytais? Kai jis dar šiltas, vidus minkštas ir purus, o plutelė traški. Kai tokį nuostabų batoną galima suvalgyti vieną. O jei dar pagardintas kepenėlių paštetu ar džemu? Galima pirštus apsilaižyti.

Pasirodo, kad batono gamyba yra labai paprasta ir nereikalaujanti nei ypatingų sugebėjimų nei daug laiko. Viso labo reikia tik kelių pagrindinių igredientų ir turite nuostabų kvepiantį batoną ant savo stalo.

Naminiam batonui reikės

  • 500g miltų
  • 250ml šilto vandens arba pieno
  • 7g sausų mielių
  • 40g sviesto (geriau, kad būtų kuo minkštesnis)
  • 1 arb. š. druskos
  • 1 valg. š. cukraus
  • 1 kiaušinio
  • pieno kiaušinio plakiniui

Gaminimo eiga

  1. Dubenyje sumaišome miltus, druską, cukrų bei mieles.
  2. Padarome duobutę ir supilame šiltą vandenį arba pieną. Paprastai batonui naudojamas vanduo, tačiau, jei norite, kad batonas būtų šiek tiek labiau panašus į pyragą savo skoniu, siūlome naudoti pieną. Arba galite pamaišyti per pusę.
  3. Pradedame minkyti tešlą.
  4. Dedame gabalėliais sviestą ir toliau minkome tešlą apie 10 minučių, kol ji pasidarys vientisa bei elastinga.
  5. Suformuojame tešlos rutulį, dedame į puodą, uždengiame ir paliekame šiltai, kad tešla iškiltų. Apie 1 valandą.
  6. Tešlai iškilus, ją perminkome, kad neliktų oro tarpų.
  7. Suformuojame 2 nedidelius batonus arba vieną didelį ir dedame į kepimo skardą. Formuokite ilgesnius ir siauresnius batonus, kadangi kepant jie ims plėstis į šonus.
  8. Uždengiame rankšluoščiu ir paliekame dar apie valandą, kad iškiltų.
  9. Suplakame kiaušinio trynį su trupučiu pieno.
  10. Tešlai iškilus, aštriu peiliu padarome įpjovas ir aptepame kiaušinio ir pieno plakiniu.
  11. Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepame apie 30-35 minutes.
  12. Skanaus!

Už receptą dėkojame Mindaugui.

Kategorijos:Desertai, Kiti kepiniai, Patiekalai ir jų receptai

 

Panašūs receptai

Varškės žagarėliai
Varškės žagarėliai
Purūs vafliai
Purūs vafliai
Varškės apkepas indeliuose su trešnėmis
Varškės apkepas indeliuose su trešnėmis

Previous Post: « Aštuonkojis su saldžiųjų bulvių piure
Sekantis įrašas: Lašišos ir kruopų troškinys »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2022 · Kulinare.lt