• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Tradicinis naminis batonas

2021-12-20 by Kulinarė Palikti komentarą

Tradicinis naminis batonas

Ar pasiilgstate to šviežio batono kvapo rytais? Kai jis dar šiltas, vidus minkštas ir purus, o plutelė traški. Kai tokį nuostabų batoną galima suvalgyti vieną. O jei dar pagardintas kepenėlių paštetu ar džemu? Galima pirštus apsilaižyti.

Pasirodo, kad batono gamyba yra labai paprasta ir nereikalaujanti nei ypatingų sugebėjimų nei daug laiko. Viso labo reikia tik kelių pagrindinių igredientų ir turite nuostabų kvepiantį batoną ant savo stalo.

Naminiam batonui reikės

  • 500g miltų
  • 250ml šilto vandens arba pieno
  • 7g sausų mielių
  • 40g sviesto (geriau, kad būtų kuo minkštesnis)
  • 1 arb. š. druskos
  • 1 valg. š. cukraus
  • 1 kiaušinio
  • pieno kiaušinio plakiniui

Gaminimo eiga

  1. Dubenyje sumaišome miltus, druską, cukrų bei mieles.
  2. Padarome duobutę ir supilame šiltą vandenį arba pieną. Paprastai batonui naudojamas vanduo, tačiau, jei norite, kad batonas būtų šiek tiek labiau panašus į pyragą savo skoniu, siūlome naudoti pieną. Arba galite pamaišyti per pusę.
  3. Pradedame minkyti tešlą.
  4. Dedame gabalėliais sviestą ir toliau minkome tešlą apie 10 minučių, kol ji pasidarys vientisa bei elastinga.
  5. Suformuojame tešlos rutulį, dedame į puodą, uždengiame ir paliekame šiltai, kad tešla iškiltų. Apie 1 valandą.
  6. Tešlai iškilus, ją perminkome, kad neliktų oro tarpų.
  7. Suformuojame 2 nedidelius batonus arba vieną didelį ir dedame į kepimo skardą. Formuokite ilgesnius ir siauresnius batonus, kadangi kepant jie ims plėstis į šonus.
  8. Uždengiame rankšluoščiu ir paliekame dar apie valandą, kad iškiltų.
  9. Suplakame kiaušinio trynį su trupučiu pieno.
  10. Tešlai iškilus, aštriu peiliu padarome įpjovas ir aptepame kiaušinio ir pieno plakiniu.
  11. Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių ir kepame apie 30-35 minutes.
  12. Skanaus!

Už receptą dėkojame Mindaugui.

Kategorijos:Desertai, Kiti kepiniai, Patiekalai ir jų receptai

 

Panašūs receptai

Pusryčių tortas iš varškės blyno
Pusryčių tortas iš varškės blyno
Klasikinė bananų duona
Klasikinė bananų duona
Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su aksominiu plikytu kremu
Sluoksniuotos tešlos pyragaičiai su aksominiu plikytu kremu

Previous Post: « Aštuonkojis su saldžiųjų bulvių piure
Sekantis įrašas: Lašišos ir kruopų troškinys »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Šio mėnesio populiariausi

  • Stiklinis matavimo indas, 1000ml Stiklinis matavimo indas, 1000ml
  • Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm
  • Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm Stiklinė lėkštė "Paisley", 33cm
  • Sausainių formelė "Namas" Sausainių formelė "Namas"
  • Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm
  • Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm Stiklinis indas salotoms, 20x20x8cm
  • 3 lėkščių komplektas Web 3 lėkščių komplektas Web
  • Sausainių kepimo formelė "Elnias" Sausainių kepimo formelė "Elnias"
  • Stiklinis dubuo salotoms, 970ml Stiklinis dubuo salotoms, 970ml
  • Stiklinis dubuo salotoms, 25cm Stiklinis dubuo salotoms, 25cm

Populiariausi receptai

  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Troškintos vištienos kepenėlės Troškintos vištienos kepenėlės
  • Silkės ir varškės aptepas užkandžiams Silkės ir varškės aptepas užkandžiams
  • Marinuoti svogūnai Marinuoti svogūnai prie šašlykų
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2025 · Kulinare.lt