Ingridientai
- 0,5kg kvietinių miltų
- 250g kepinių margarino ar sviesto
- 1 kiaušinis
- 2 v.š. grietinės
- druska
Gaminimas
Miltus persisjojame tiesiai į didelį dubenį. Beriame truputį druskos.
Sviestą, kamdario temperatūros, kubeliais sudedame į miltus ir rankomis jį įtriname į miltus, kad neliktų didesnių gumulėlių.
Dedame kiaušinį ir porą šaukštų grietinės.
Rankomis išminkome tešlą. Tešla iš pradžių atrodys labai kieta, bet vėliau ji išsiminkys. Minkome apie 10-15 minučių.
Prieš naudodami tešlą – dedame ją bet 10 minučių į šaldytuvą.
Tešlą pyrago pagrindui iškočiojame reikiamo storio (dažniausiai 0,5 cm) ir ja išklojame kepimo formą.
Kepant skystesnio įdaro pyragus pirmiausiai, reiktų kažkiek apkepti pagrindą, t.y. kepimo formą dėti į įkaitintą orkaitę (190 laipsnių) ir kepti apie 10 minučių. Tam kad pyrago pagrindas neiškiltų kepdamas, kepimo formą ant išklotos tešlos uždengiame kepimo popieriumi ir sulig tešlos kraštais pripilame pupelų. Pupelių svoris neleis tešlai pakilti.
Jei leisime tešlai pakilt, tai nieko baisaus, tiesiog sumažės aukštis pyrago “sienelių”.
Ši tešla nebus tokia trapi kaip sviestinė tešla, ji, dėl grietinės, bus šiek tiek minkštesnė.
[…] tešla […]