
Ingridientai
- Druskos – 0.1 arbatinis šauktštelis
- Sviesto – 150g
- Kvietinių miltų – 300g
- Kiaušinių – 2vnt.
- Cukraus – 0.2 arbatinio šauktštelio
- Citrinos rūgštelės – 0.2 arbatinio šauktštelio
Gaminimas
- Į miltus sudedame gabaliukais pjaustytą sviestą/margariną ir rankomis jį ištriname miltuose.
- Kai nelieka didesnių sviesto/margarino gabaliukų – sudedame kiaušinius, citrinos rūgštį, žiupsnelį druskos bei truputį cukraus ir gerai išminkome. Minkome tol kol tešla nebekimba prie rankų.
- Paruoštą tešlą dedame 10 minučių į šaldytuvą.
- Ši tešla puikus pagrindas mėsos pyragams, trapiems sausainiams, pyragėliams su įdarais ir. t.t.
Trapi sviestinĖ tešla – išminkius sviestą/margariną su miltais dedame visus kitus ingrientus. O iš kur paimti gietinę kurios nebuvo ingredientų sąraše ir parduotuvė uždarytą??
O as viena cia grietines nematau gaminimo procese?
Šiame recepte grietinės nereikia.
O kiek laiko reikia kepti ir kokioje temperatūroje?
Sveiki, ar vanduo (30 ml) reikalingas?
Atsiprašome, įvelta klaida. Vandens šiai tešlai nereikia 🙂
Kažkas su ta tešla kažkas ne taip. Minkyk neminkęs, nei prie rankų kimba, nei i tešlą panašu…