• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Trapios sviestinės tešlos receptas

2010-08-30 by Kulinarė 8 komentarai

Trapios sviestinės tešlos receptas

Ingridientai

  • Druskos – 0.1 arbatinis šauktštelis
  • Sviesto – 150g
  • Kvietinių miltų – 300g
  • Kiaušinių – 2vnt.
  • Cukraus – 0.2 arbatinio šauktštelio
  • Citrinos rūgštelės – 0.2 arbatinio šauktštelio

Gaminimas

  1. Į miltus sudedame gabaliukais pjaustytą sviestą/margariną ir rankomis jį ištriname miltuose.
  2. Kai nelieka didesnių sviesto/margarino gabaliukų – sudedame kiaušinius, citrinos rūgštį, žiupsnelį druskos bei truputį cukraus ir gerai išminkome. Minkome tol kol tešla nebekimba prie rankų.
  3. Paruoštą tešlą dedame 10 minučių į šaldytuvą.
  4. Ši tešla puikus pagrindas mėsos pyragams, trapiems sausainiams, pyragėliams su įdarais ir. t.t.

Kategorijos:Miltiniai patiekalai, Patiekalai ir jų receptai Tagged With: kiaušiniai, miltai, sviestas, tešla

 

Panašūs receptai

Vafliai su sūriu ir svogūnų laiškais
Vafliai su sūriu ir svogūnų laiškais
Baltyminė duona be gliuteno
Baltyminė duona be gliuteno
Virtinukai su grybais
Virtinukai su grybais

Previous Post: « Žirnių košė
Sekantis įrašas: Greita vištienos sriuba su makaronais »

Reader Interactions

Comments

  1. nnnn

    2012-05-02 at 18:24

    Trapi sviestinĖ tešla – išminkius sviestą/margariną su miltais dedame visus kitus ingrientus. O iš kur paimti gietinę kurios nebuvo ingredientų sąraše ir parduotuvė uždarytą??

    Atsakyti
  2. Agniete

    2017-09-26 at 21:32

    O as viena cia grietines nematau gaminimo procese?

    Atsakyti
    • Kulinarė

      2017-09-27 at 14:55

      Šiame recepte grietinės nereikia.

      Atsakyti
  3. laima

    2018-06-30 at 17:40

    O kiek laiko reikia kepti ir kokioje temperatūroje?

    Atsakyti
  4. Nadia

    2020-12-11 at 09:41

    Sveiki, ar vanduo (30 ml) reikalingas?

    Atsakyti
    • Kulinarė

      2020-12-12 at 15:43

      Atsiprašome, įvelta klaida. Vandens šiai tešlai nereikia 🙂

      Atsakyti
  5. Aida

    2020-12-22 at 20:33

    Kažkas su ta tešla kažkas ne taip. Minkyk neminkęs, nei prie rankų kimba, nei i tešlą panašu…

    Atsakyti

Trackbacks

  1. Pyragas su lašiša ir Camembert sūriu | Receptai, patiekalai – Kulinare.lt parašė:
    2022-04-16 01:20

    […] Trapios tešlos […]

    Atsakyti

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Konkursas „Maistas dėl kurio alpstu“

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt