
Traškiai vištienai reikės
- 1 gabalėlio vištienos filė
- 1/2 puodelio džiūvėsėlių
- 1/4 puodelio tarkuoto kietojo sūrio
- 1 kiaušinio
- 2 v.š. miltų
- Druskos ir pipirų, pagal skonį
- 5 v.š. Pomidorų pastos
- Kieto mocarelos sūrio, pagal skonį
Gaminimo eiga:
- Vištienos filė padaliname į 2-3 dalis.
- Pabarstome vištieną druska ir pipirais ir lengvai pamušame mėsos plaktuku iš abiejų pusių.
- Kiaušinį gerai išplakame atskirame dubenėlyje. Į atskiras lėkštes supilame miltus ir džiūvėsėlius.
- Į kiaušinį ir džiūvėsėlius įberiame druskos ir pipirų ir išmaišome.
- Vištienos kepsnius apvoliojame miltuose, tuomet pamirkome kiaušinio plakinyje, o tada apvoliojame džiūvėsėliuose, kad neliktų tuščių tarpelių.
- Apvoliotus kepsnius dedame į kepimo popieriumi išklotą indą ir šauname į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę 20 minučių.
- Po 20 minučių kepsnius apverčiame. Ant viršaus tepame pomidorų pastą ir barstome tarkuotą sūrį.
- Kepnius vėl dedame į orkaitę ir kepame iki kol sūris išsilydys ir pradės skrusti.
- Tiekiame su mėgstama pasta ir šviežiu baziliku.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Emilijai.
Parašykite komentarą