Reikės:
- 60 g rudojo cukraus
- 100g minkšto sviesto
- 150ml skysto medaus (sukietėjusį pašildykite)
- 1 kiaušino
- 2 a.š. malto imbiero
- 1 a.š. malto muskato
- 1 a.š. malto cinamono
- 1 a.š. malto kardamono
- Žiupsnelio maltų pipirų
- 0,5 a.š. kepimo miltelių
- 400g miltų
Gaminimo eiga:
- Cukrų ištriname su sviestu iki vientisos, purios masės.
- Kiaušinį išplakame ir supilame į sviestą.
- Sudedame medų ir gerai išmaišome iki vientisos masės.
- Sudedame prieskonius. Šį prieskonių rinkinį galima keisti tiesiog 3 a.š. meduolių prieskonių.
- Sudedame persijotus miltus ir kepimo miltelius. Maišome šaukšt, kai maišyti tampa sunku, minkome rankomis iki vientiso tešlos rutulio. Tešla turi būti minkšta, bet vientisa ir nebelipti prie rankų. Jei nepavyksta tešlos sulipinti į rutulį, dėkite dar miltų.
- Dedame tešlą į dubenį,uždengiame ir dedame į šakdytuvą valandai arba per naktį.
- Išimtą tešlą dedame ant miltais pabarstyto stalo. Jei tešlą laikėte per naktį ir tešla labai kieta, leiskite jai pastovėti 15 minučių kambario temperatūroje.
- Tešlą kočiojame kočėlu į 0,5 cm storio blyną.
- Sausainų formelėmis, stikline ar peiliu formuojame sausainius. Įvairių linksmų sausainių formelių rasite mūsų parduotuvėje.
- Sausainius dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame 8-10 minučių 180 karščio orkaitėje iki kol sausainių krašteliai truputį parunda. Jei parudavę sausainiai vis dar minkšti, neskubėkite jų kišti atgal į orkaitę, jie sukietės vėsdami.
- Pilnai atvėsusius sausainius laikome sandariame inde kambario temperatūroje, kad išliktų traškūs.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Emilijai.
Parašykite komentarą