
Ingridientai
*700g virtų trinų bulvių
*450g faršo
*1 svogūnas
*70g džiūvėsių
*1 kiaušinis
*1 a.š. čili pipirų prieskonių
*druska ir pipirai
*1 v.š. sviesto
*100ml pieno
*2 skiltelės česnako
*150g fermentinio ar čederio sūrio
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių.
Trintas bulves šaukštu sumaišome su plaktu kiaušiniu ir pienu. Beriame 0,5 a.š. druskos ir pipirų.
Dubenyje mėsos faršą sumaišome su smulkintu česnaku, 0,7 a.š. druskos, pipirų, čili prieskoniais.
Kepimo indą ištepame sviestu ir tolygiai sudedame paruoštą faršąs. Ant faršo beriame smulkintą svogūną ir tada lygiai viršų išklojama trintomis bulvėmis. Dedame pyragą į orkaitę, kur kepame apie 25 minutes, kol mėsa iškeps.
Po 25 minučių ištraukiame pyragą ir visą užbarstome tarkuotu sūriu ir džiūvėsiais. Dedame atgal į orkaitę 15 minučių, kol išsilydo sūris.
Trintų bulvių pyragą su mėsa patiekiame šiltą su šviežiomis salotomis ar spirgučių padažu.
Parašykite komentarą