
Nedaug darbo reikalaujantis patiekalas. Viską suruošite per maždaug 20 minučių, tada dėsite į orkaitę ir 2-3 valandas galėsite imtis kitų darbų. O apsidirbus, beliks mėgautis šiais puikiais jautienos šonkauliukais.
Troškintiems jautienos šonkauliukams reikės
- 1kg jautienos šonkauliukų
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
- 2 vidutinių svogūnų
- 2 saliero stiebų
- 3 vidutinių morkų
- 1 valg. š. pomidorų pastos
- 1/2 puodelio konservuotų smulkintų pomidorų
- 2 puodelių jautienos sultinio
- 1/2 butelio sauso raudono vyno
- ~6 petražolių lapelių
- 2 lauro lapų
- 1 česnako galvutės
- 2 rozmarino šakelių
- 2 čiobrelio šakelių
- 2 valg. š. miltų
- druskos
- pipirų
Gaminimas
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
- Apibarstome šonkaulius druska bei pipirais.
- Dedame ant viryklės puodą su aliejumi ir įkaitiname.
- Sudedame šonkaulius ir apkepiname apie 4 minutes, kad šiek tiek apskrustų. Dedame į lėkštę.
- Į puodą dedame česnaką, smulkintas morkas, salierą bei svogūną ir pakepiname apie 5 minutes.
- Dedame pomidorų pastą, pomidorus bei miltus.
- Pakepiname porą minučių ir supilame vyną.
- Paverdame apie 20 minučių, kol vynas sumažėja maždaug per pusę.
- Tada sudedame žoleles, pilame sultinį bei sudedame šonkaulius.
- Uždengiame puodą aliuminio folija ir dedame į orkaitę.
- Kepame apie 2.5-3 valandas.
- Šonkauliukams iškepus, juos išimame, o likusį turime perkošiame per sietelį ir skystį naudojame kaip padažą.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame Mindaugui.
Parašykite komentarą