Ar jau lankėtės mūsų parduotuvėje? Užsukite ir apžiūrėkite mūsų nuolat atsinaujinantį, kepimo indų, lėkščių ir kitų virtuvės reikmenų asortimentą. Parduotuvę rasite čia.
Reikės:
- 400g vištų širdelių
- Nedidelio svogūno
- 1 vidutinės morkos
- 1/2 saldžios raudonos paprikos
- 1 skiltelės česnako
- 2 v.š. aliejaus
- 1/3 puodelio vandens/sultinio
- 2 v.š. grietinės
- Druskos ir pipirų, pagal skonį
- 1 a.š. mėgstamų žolelių
- Šviežių petražolių ar krapų patiekimui (nebūtina)
Gaminimo eiga:
- Širdeles nuplauname ir nusausiname. Jei reikia, nupjaustome riebalų perteklių.
- Svogūną supjaustome pusžiedžiais, morkas plonomis riekelėmis, paprikas kubeliais. Česnaką išspaudžiame arba labai smulkiai supjaustome.
- Keptuvėje įkaitiname aliejų ir sudedame svogūnus. Kepiname iki kol svogūnai taps permatomi.
- Sudedame česnaką ir morkas. Vis pamaišant kepiname iki kol morkos truputį suminkštėja.
- Sudedame paprikas, išmaišome ir dar truputį patroškiname iki kol suminkštėja.
- Sudedame širdeles, supilame vandenį/sultinį, išmaišome ir uždengus dangčiu troškiname 10-15 minučių.
- Sudedame prieskonius, grietinę ir išmaišome.
- Troškiname dar 5 minutes.
- Tiekiame su virtomis bulvėmis ar ryžiais. Apibarstome žolelėmis.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame – Emilijai.
Parašykite komentarą