
Rudeniškas pyragas, kuris nepaliks nė vieno abejingo. Skanus ir gaivus! O jei mėgstate saldžiau, tuomet būtinai išbandykite ir trupininį pyragą su kondensuotu pienu.
Slyvų pyrago trupiniams reikės
- 1 3/4 puodelio avižinių dribsnių (ne greito paruošimo)
- 3/4 puodelio miltų
- 1/3 puodelio cukraus
- 1/2 a.š. kepimo miltelių
- Cinamono, pagal skonį
- Žiupsnelio druskos
- 100g kambario temperatūros sviesto
Trupininio pyrago įdarui reikės
- 15-20 slyvų
- Cukraus, pagal skonį
- 1 v.š. krakmolo
Gaminimo eiga
- Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių.
- Dideliame dubenyje sumaišome avižinius dribsnius, miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
- Sudedame sviestą ir rankomis triname tešlą iki kol sviestas susigers. Ranka suspaudus trupinius, jie turi sulipti.
- 2/3 trupinių sudedame į kepimo popieriumi išklotą indą. Supilame ir rankomis tešlą paspaudžiame, kad susijungtų į vientisą padą. Dedame į orkaitę 10 minučių.
- Likusius trupinius sudedame į šaldytuvą, kol pasiruošime įdarą.
- Į nedidelį puodą sudedame slyvas ir cukrų. Kaitiname ant nedidelės ugnies iki kol cukrus ištirps. Krakmolą sumaišome su šaukštu vandens ir vis pamaišant supilame į slyvas. Nukeliame nuo ugnies.
- Iškepusį pyrago padą išimame iš orkaitės.
- Ant iškepusio pado paskirstome įdarą. Viršų pabarstome likusiais trupiniais.
- Dedame pyragą į orkaitę ir kepame apie 30 minučių iki kol trupiniai gražiai pagels.
- Iškepusį pyragą reikėtų palikti porai valandų atvėsti, kad sutvirtėtų. Galima pjauti ir karštą, bet tuomet jis labai trupės.
- Skanaus!
Už receptą dėkojame Emilijai.
Parašykite komentarą