• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Trupininis slyvų pyragas

2021-10-10 by Kulinarė Palikti komentarą

Trupininis slyvų pyragas

Rudeniškas pyragas, kuris nepaliks nė vieno abejingo. Skanus ir gaivus! O jei mėgstate saldžiau, tuomet būtinai išbandykite ir trupininį pyragą su kondensuotu pienu.

Slyvų pyrago trupiniams reikės

  • 1 3/4 puodelio avižinių dribsnių (ne greito paruošimo)
  • 3/4 puodelio miltų
  • 1/3 puodelio cukraus
  • 1/2 a.š. kepimo miltelių
  • Cinamono, pagal skonį
  • Žiupsnelio druskos
  • 100g kambario temperatūros sviesto

Trupininio pyrago įdarui reikės

  • 15-20 slyvų
  • Cukraus, pagal skonį
  • 1 v.š. krakmolo

Gaminimo eiga

  1. Įkaitiname orkaitę iki 190 laipsnių.
  2. Dideliame dubenyje sumaišome avižinius dribsnius, miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną ir druską.
  3. Sudedame sviestą ir rankomis triname tešlą iki kol sviestas susigers. Ranka suspaudus trupinius, jie turi sulipti.
  4. 2/3 trupinių sudedame į kepimo popieriumi išklotą indą. Supilame ir rankomis tešlą paspaudžiame, kad susijungtų į vientisą padą. Dedame į orkaitę 10 minučių.
  5. Likusius trupinius sudedame į šaldytuvą, kol pasiruošime įdarą.
  6. Į nedidelį puodą sudedame slyvas ir cukrų. Kaitiname ant nedidelės ugnies iki kol cukrus ištirps. Krakmolą sumaišome su šaukštu vandens ir vis pamaišant supilame į slyvas. Nukeliame nuo ugnies.
  7. Iškepusį pyrago padą išimame iš orkaitės.
  8. Ant iškepusio pado paskirstome įdarą. Viršų pabarstome likusiais trupiniais.
  9. Dedame pyragą į orkaitę ir kepame apie 30 minučių iki kol trupiniai gražiai pagels.
  10. Iškepusį pyragą reikėtų palikti porai valandų atvėsti, kad sutvirtėtų. Galima pjauti ir karštą, bet tuomet jis labai trupės.
  11. Skanaus!

Už receptą dėkojame Emilijai.

Kategorijos:Desertai, Patiekalai ir jų receptai, Pyragai

 

Panašūs receptai

Varškės vyniotinis
Varškės vyniotinis
Avižinis pyragas su vynuogėmis
Avižinis pyragas su vynuogėmis
Uogų galetė
Uogų galetė

Previous Post: « Purūs vafliai
Sekantis įrašas: Uogų galetė »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Populiariausi receptai

  • Troškinti rauginti kopūstai Troškinti rauginti kopūstai
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sluoksniuota tuno mišrainė (salotos Mimoza)
  • Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu Kepti koldūnai su sūrio ir grietinės padažu
  • Guacamole Paprasta gvakamolė (guacamole)

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt