• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Receptai, patiekalai - Kulinare.lt

  • Pagrindinis
  • Receptai
  • Parduotuvė
  • Blogas
  • Kontaktai

Uogų galetė

2021-10-10 by Kulinarė Palikti komentarą

Uogų galetė

Galetė – tai prancūziškas desertas, kepamas iš įvairiausių uogų ar vaisių bei paprastos sviestinės tešlos. Jau anksčiau rašėme apie vieną uogų galetės receptą, bet būtinai siūlome išbandyti ir šį variantą.

Galetės tešlai reikės

  • 200g miltų
  • 1 v.š. cukraus
  • Žiupsnelio druskos
  • 130g šalto sviesto
  • 90g grietinės

Uogų įdarui reikės

  • Apie 600g sezoninių uogų (aš naudojau mėlynes ir slyvas)
  • 3 v.š. cukraus
  • 1 v.š. citrinos sulčių
  • 2 v.š. krakmolo

Uogų galetei aptepti

  • 1 kiaušinio
  • 2 a.š. vandens
  • Cukraus (nebūtina)

Gaminimo eiga

  1. Dubenyje sumaišome miltus, cukrų ir druską.
  2. Sviestą supjaustome kubeliais ir sudedame į miltus. Rankomes triname sviestą su miltais iki šlapio smėlio konsistencijos.
  3. Sudedame grietinę ir šakute išmaišome, kad susigertų į tešlą.
  4. Rankomis formuojame iš tešlos rutulį. Įvyniojame į plėvelę/maišelį ir dedame į šaldytuvą valandai.
  5. Pasiruošiame įdarą. Uogas sumaišome su cukrumi, krakmolu ir citrinos sultimis.
  6. Tešlą ištraukiame iš šaldytuvo ir dedame ant miltuoto paviršiaus. Aš dedu tiesiai ant miltuoto kepimo popieriaus, kad nereikėtų vargti tešlą perkeliant.
  7. Kočėlu kaip įmanoma gražiau iškočiojame tešlą į apskritimą. Tobulo apskritimo nereikia – tešlos kraštai greičiausiai įplyš, tai nieko tokio. Tešlą turėtų būti maždaug pusės cm storio. Jei kočiojote tešlą ant atskiro paviršiaus, dabar atsargiai perdedame ją į kepimo skardą.
  8. Kiaušinį išplakame su vandeniu, plakiniu patepame tešlos lakštą. Truputį plakinio pasiliekame.
  9. Įdarą dedame ant tešlos, paliekant 3-4 cm kraštus.
  10. Užlenkiame galetės kraštus į vidų taip, kad šie apgaubtų uogas. Nepaliekame tarpelių, kad neišbėgtų įdaras. Jei liko skysčio nuo uogų mišinio, supilame į galetės vidurį.
  11. Likusiu plakiniu aptepame galetės tešlos kraštus. Jei norisi, pabarstome cukrumi.
  12. Kepame iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 minučių, kol kraštai gražiai paruduos. Paliekame atvėsti, kad įdaras sutvirtėtų. Na, o jei bėgantis įdaras negąsdina, valgom dar šiltą. 🙂
  13. Skanaus!

Už receptą dėkojame Emilijai.

Kategorijos:Desertai, Patiekalai ir jų receptai, Pyragai

 

Panašūs receptai

Bananų pyragas
Bananų pyragas
Sveikas sūrio pyragas
Sveikas sūrio pyragas
Varškės vyniotinis
Varškės vyniotinis

Previous Post: « Trupininis slyvų pyragas
Sekantis įrašas: Česnakinis tofu su daržovėmis »

Reader Interactions

Parašykite komentarą Atšaukti atsakymą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primary Sidebar

Secondary Sidebar

Šio mėnesio populiariausi

  • Aliuminis puodas, 20l Aliuminis puodas, 20l
  • Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm Balta stačiakampė lėkštė, 30x15cm
  • Stiklinis butelis metaliniu dangteliu, 1l Stiklinis butelis metaliniu dangteliu, 1l
  • Stiklinis matavimo indas, 1000ml Stiklinis matavimo indas, 1000ml
  • Melamino indas salotoms su dangčiu, 23.6cm
  • Aliuminis puodas, 24cm Aliuminis puodas, 24cm
  • 3 lėkščių komplektas Web 3 lėkščių komplektas Web
  • Stiklinis dubenėlis, 205ml Stiklinis dubenėlis, 205ml
  • Skaidri lėkštė Paris, 23cm Skaidri lėkštė Paris, 23cm
  • Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm Stiklinis kepimo indas pyragams, 26cm

Populiariausi receptai

  • Obuolių skonio pusryčių tortas Obuolių skonio pusryčių tortas
  • Makaronai su vištiena ir grietinėle Makaronai su vištiena ir grietinėle
  • Sveikas sūrio pyragas Sveikas sūrio pyragas
  • grybu ikrai ziemai Grybų ikrai
  • astri adzika Aštri adžika žiemai

Naujausi blogo įrašai

Marcipanas – klasikinis saldus skanėstas su turtinga istorija

Kaip sutaupyti ruošiant ypatingus patiekalus?

Kaip išvirti skanų žuvies sultinį ir kur jį panaudoti?

10 paprastų būdų, kaip pradėti sveikiau maitintis jau šiandien

Maisto produktai, kurie pagerina jūsų miego kokybę

Footer

  • Pristatymas ir Grąžinimas
  • Apie Mus
  • Privatumo politika
  • Kontaktai

Copyright © 2023 · Kulinare.lt