Uogų galetė – tikras vasaros desertas. Šviežios uogos ir greitai pagaminama tešla. Galetės kepasi su įvairiausiomis uogomis, jos priklauso tik nuo jūsų fantazijos. Jeigu uogos jums nepatinka, visuomet galite jas keisti – obuoliais, persikais, ar bet kokiu kitu jūsų mėgstamu vaisiumi. Kadangi turėjau šilauogių, būtent jas ir panaudojau.
Reikės:
- 1.5 puod. miltų
- 100g sviesto (naudoju šaltą)
- Žiupsnelio druskos
- Kelių šaukštų vandens (naudojau 3)
- Uogų (poros saujų)
- 1 a.š. cinamono
- 1 a.š. apelsino žievelės
- 4 šaukštų cukraus
- 1/2 žalios citrinos
Gaminimo eiga:
- Į didelį dubenį suberiu miltus, druską ir įtarkuoju šaltą sviestą.
- Vėliau jį gerai pertrinu su rankomis, kol tešla pradės kibti į vieną gumulą.
- Tuomet supilu vandenį ir gerai perminkau.
- Išminkytą tešlą visuomet įdedu į šaldytuvą, kol ruošiu įdarą.
- Uogas sumaišau su cukrumi, cinamonu ir apelsino žievele(visuomet naudoju džiovintą), įspaudžiu laimo sulčių ir gerai išmaišau.
- Tešlą iškočioju, į vidurį sudedu uogas ir kraštus apspaudžiu.
- Niekuomet nesigauna graži forma, dėl to nesijaudinkit 🙂
- Paruoštą galetę dedu į įkaitintą orkaitę.
- Kepiau 180 laipsnių orkaitėje apie 25-30 minučių.
- Iškeptą apibarščiau cukraus pudra.
- Skanaus.
Už receptą dėkojame – Viktorijai.
[…] uogų ar vaisių bei paprastos sviestinės tešlos. Jau anksčiau rašėme apie vieną uogų galetės receptą, bet būtinai siūlome išbandyti ir šį […]