Ingridientai
- Svogūnų – 350g
- Kvietinių miltų – 600g
- Natūralaus jogurto – 40g
- Vandens – 350ml
- Sausų mielių – 1.5 šaukšt.
- Kiaušinių trynių – 2vnt.
Gaminimas
- Pirmiausia susmulkiname svogūnus ir užpilame vandeniu. Vandenyje svogūnus rankomis labai smarkiai spaudome, kad išsiskirtų kuo daugiau sulčių. Paskui paliekame dar 30 minučių pastovėti.
- Po 30 minučių svogūnus nukošiame (tik niekur neišpilame svogūnų vandens) ir padedame atskirai.
- Svogūnų vandenyje sumaišome miltus bei mieles. Beriame druską ir rankomis minkome bent 5 minutes. Tešlą uždengiame švariu rankšluosčiu ir pastatome 2 valandoms šiltoje vietoje.
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
- Išplakame kiaušinio trynius su 3 valg. š. nukoštų svogūnų ir jogurtu.
- Iškilusią tešlą padaliname į kumščio dydžio gumuliukus ir iškočiojame juos.
- Iškočiotus paplotėlius aptepame kiaušiniu su svogūnais ir dedame ant kepimo skardos išklotos kepimo popieriumi.
- Dedame paplotėlius į orkaitę, kur kepame apie 25 minutes.
- Duoną galima patiekti kartu su įvairiomis salotomis ar mėsos patiekalais.
Parašykite komentarą