Raita – paprastas indiškas patiekalas, dažniausia gaminamas iš jogurto ir vaisių ar daržovių,patiekiamas šaltas, kaip priedas prie aštrių patiekalų.
Agurkinei raitai reikės
- Druskos – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Maltų juodųjų pipirų – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Svogūnų – 50g
- Kalendrų – 3g
- Medaus – 1 šaukštas
- Natūralaus jogurto – 500g
- Agurkų – 2vnt.
- Jalapenų – 1vnt.
- Kumino – 1 arbatinis šauktštelis
- Cukraus – 0.25 arbatinio šauktštelio
- Mėtų – 3g
Gaminimas
- Nulupame ir smulkiai supjaustome svogūną.
- Pamerkiame jį į sūdytą šaltą vandenį 10 minučių.
- Susmulkiname žalią čili pipirą, sutarkuojame agurką (jį galima ir nulupti, bet tarkuojant su odele, raita bus ryškesnės spalvos) ir dedame į dubenėlį su jogurtu.
- Sudedame svogūną, kalendros lapelius, medų su cukrumi, druskos ir pipirų, kuminą ir mėtų lapelius.
- Viską gerai išmaišome.
- Jei raita atrodo per tiršta, galima įpilti lašelį pieno ar grietinės.
- Skanaus!
Parašykite komentarą